Historien bak bloggen...


Bloggen ble opprettet da jeg skulle reise til Afghansistan som vognfører i Force Protection i PRT 19/TSGF. Mye har endret seg siden den gang, og i år er jeg i gang med nye prosjekter. Fra august og ut desember skal bo i telt i Oslo marka, mens jeg fullfører mitt tredje og siste år på sykepleien.

tirsdag 28. februar 2012

Øvelsen

Du bruker masse tid på ting som du egentlig trodde skulle gå fort, andre passerer deg med en voldsom hast, spenningen er helt klart til stedet og klokka går uten at du merker det..Det er øvelse!

Mandag startet øvelsen som skal gi oss mulighet til å finne ut hva vi må jobb med før utreise. Hele enheten skal delta og det er med evaluatorere i fleng. De sistnevnte for å evaluere oss, men også for å gjøre oss bedre!
Etter klargjøringen hadde vi en innbrief hvor det blir tatt for seg hva som forventes av oss og hva vi kan forvente av øvelsen. Det ble også lagt stor vekt på sikkerhet og "not to do", noe som er utrolig viktig når det kan bli litt vel "høy kroppstemp" under øvelsen.

Kroppen er trøtt og hodet litt tungt, men jeg har vel sjeldent vært mer på!
At kroppen er i ulage det bekreftet et toalettbesøk litt tidligere i dag, men et kan like gjerne være maten eller spenningen som noe annet...

Å være på øvelse innebærer at vi må ha innlevelse og evnen til å se at vi er i Afghanistan. Det er ikke bare noe vi bør gjøre, men det er også forventet fra øvelsesledelsen. Uten innlevelse vil hensikten bli borte og spillet ødelagt!
    Jeg har hørt at Afghansistan kan ha fire årstider på en dag(!) og da tror jeg jammen at vi ikke kunne valgt en bedre plass; for værhardt, det er det!
Vinden blåser så hardt i brakka at det knirker i veggene og regnet ligger mer sidelengs der det innimellom gir seg for å slippe frem litt haggel.
- God stæmning!

Det er sunt å hate litt! For når alle lagene på klærne er gjennomvåte og det ikke er en tørr flekk igjen  på kroppen, så er det akkurat det en gjør - hater!
Så skjer det plutselig noe, og du glemmer at du er våt, kald eller sulten, soldaten tar plass og du er klar for hva som måtte komme!


Bildet er hentet fra Forsvaret.no - Øvelse Faryab

Vi har fått kjent på regnet, men foreløpig har det ikke skjedd stort annet enn KTS (Klar Til Strid), søvn og mat...

Venting... :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du legger igjen en hilsen eller kommentar :)