Historien bak bloggen...


Bloggen ble opprettet da jeg skulle reise til Afghansistan som vognfører i Force Protection i PRT 19/TSGF. Mye har endret seg siden den gang, og i år er jeg i gang med nye prosjekter. Fra august og ut desember skal bo i telt i Oslo marka, mens jeg fullfører mitt tredje og siste år på sykepleien.

onsdag 11. januar 2012

Intervju


"Hei kom bort hit, det er en her som vil intervjue deg"
"Hæ? Kødder du? Du kødder nå?"
"Nei, dra deg hit, asap!!"
Litt fortumla og litt irritert for at jeg ikke fikk spise, jeg trodde jo dette var tull...


Jeg ble intervjuet av radio P1 i går.
Det vil si, jeg trodde jeg ble lurt og hadde ikke helt forventa å faktisk møte en radiomann når jeg trappa opp på avtalt sted...
Litt fomling og enda mer nerver ble det nok, da jeg skulle gjennomføre mitt første "offentlige" intervju (ler litt).

Vi har akkurat hatt brief om hvordan vi skal opptre i media, nettvett og om hva en faktisk har lov å fortelle. Dette opptok mine tanker en hel del under intervjuet.

Siden dette var radio, men ikke direkte, ble det tatt opp med båndopptaker mens samtalen gikk. Jeg måtte svare på spørsmål om hvordan og hvorfor jeg ville reise til Afghanistan, om jeg følte at Forsvaret har omsorg for oss som soldater, hvordan der er for meg som jente osv.
Jeg følte at mange av spørsmålene var standard, men det er likevel utrolig vanskelig å svare på spørsmål om hvorfor en reiser ut.

Det er mange tanker rundt det å reise ut og det har jeg nok også nevnt tidligere. Den største årsaken til at temaet Afghanistan blir vanskelig er gjerne familie. Jeg synes rett og slett det er vanskelig å rettferdiggjøre dette ovenfor dem!
Det er ikke jeg som sitter igjen hjemme med tankene og bekymringene. Jeg vil jo være ute for å gjøre en jobb og er på en måte "i situasjonen". Da er det nok mye vanskeligere å sitte hjemme og være uviten om hva som faktisk skjer der nede...

Det er bare enkelte ting som er vanskelig å forklare! Jeg vet ikke om det gjelder andre, men noen ganger så er det bare noe som føles riktig, uten at en helt klarer å sette ord på det!
Så klart tror jeg på den jobben Forsvaret gjør i Afghanistan, og på tross av medias negative fremstilling har det faktisk skjedd store positive endringer!!
Sjekk bloggen til sjef Luftkrigsskolen Oberst Fauske og innlegget: Afghanistan
Jeg reiser også ut fordi samholdet og kameratskapet i Forsvaret gir meg utrolig mye! Jeg reiser ut for å teste meg selv, se om det vi lærer faktisk fungerer og søken etter spenning. Bak det hele ligger det mye stolthet! Stolthet av å delta i noe større en meg selv, og håp & drømmer om en videre karriere i Forsvaret.


Etter intervjuet ble jeg informert så snilt om at P1 "bare" har 700 000 lyttere..
Kan vel si det slik at jeg har gått gjennom intervjuet i hodet mitt mange ganger i etterkant av den hyggelige informasjonen (ler litt). Enn om jeg sa noe galt? Eller hva om jeg blir oppfattet feil?
*paranoid* Neida, det gikk vel greit! Men litt "sceneskrekk" har jeg jo, selv om jeg ser på det som en tillitserklæring at jeg blir spurt om å representere en del av Forsvaret!
5 kommentarer:

 1. Syntes du forklarte deg bra Vivi, og mange gode refleksjoner om å reise ut som jeg tror mange kan si seg enig med deg i!

  SvarSlett
 2. Så spennende at du reiser ut, Vivian! Masse lykke til! Et godt råd på veien (som du kanskje husker fra komiform4x4-kurset); Husk å pust! God tur! Klem Åse

  SvarSlett
 3. Ja, ikke sant Åse! :) Takk! Det skal jeg ta med meg! vil tro jeg kommer til å trenge det rådet fra tid til annen :)

  SvarSlett
 4. Hei Vivian.
  Jeg er Ola Lysberg, vernepliktig journalist i Heimevernsstaben sin kommunikasjonsseksjon.
  Dette virker veldig interessant og jeg har lyst til å skrive litt om deg for HV sine nettsider og kanskje HV-bladet. Hvis interessert kan du kontakte meg på Ola@hvbladet.no eller ola.lysberg@gmail.com.

  SvarSlett

Hyggelig om du legger igjen en hilsen eller kommentar :)